Křesťanskodemokratická unie (CDU) získala 26,8 procenta hlasů a bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) 6,2 procenta. Dohromady tak mají sesterské konzervativní strany 33 procent hlasů a stanou se opět nejsilnější frakcí v německém parlamentu. Unie stran CDU/CSU pod vedením Angely Merkelové zvítězila ve volbách již počtvrté v řadě.

SPD dostala 20,5 procenta, což pro ni představuje nejhorší výsledek v poválečných dějinách. AfD s 12,6 procenty se stala třetí nejsilnější silou v novém Spolkovém sněmu.

Po čtyřleté přestávce se do sněmu vrátí svobodní demokraté (FDP) se ziskem 10,7 procenta hlasů, následovaní Levicí (9,2 procenta) a Zelenými s 8,9 procenty hlasů.

V parlamentu po nedělních volbách usedne nejvíce stran od roku 1953. Devatenáctý spolkový sněm bude také největší v historii. Kvůli zvláštnostem německého volebního systému v něm neusedne původně zamýšlených 598 poslanců, ale 709. Toto číslo překonalo i nejvyšší odhady, které politologové vyslovovali před hlasováním.

CDU/CSU v parlamentu obsadí 246 křesel, tedy o 65 méně než v uplynulém volebním období. Sociální demokraté přišli o 40 křesel a do parlamentu vyšlou jen 153 poslanců. Naopak dosavadní opoziční strany si o několik poslanců polepší: Levice obsadí 69 a Zelení 67 křesel. AfD bude mít v novém parlamentu 94 a FDP 80 poslanců.

Očekává se, že vrcholní představitelé politických stran se dnes budou v Berlíně a Mnichově radit o výsledcích voleb. Po výrazných ztrátách, které zaznamenaly strany dosavadní vládní koalice, se jako o možné příští koalici hovoří o spojení CDU/CSU, FDP a Zelených. Takzvaná jamajská koalice, jak se spojení konzervativců, liberálů a ekologické strany označuje kvůli jejich barvám připomínajícím v trojkombinaci černo-žluto-zelenou jamajskou vlajku, na spolkové úrovni ještě nikdy nevznikla. Sociální demokracie oznámila, že chce odejít do opozice.