"Nechal vypsat výběrové řízení na velké zakázky městské části, aniž by to projednala rada a věděl to ředitel příspěvkové organizace, pod jehož titulem to výběrové řízení bylo pořádáno. Pod zadávacím řízením chyběl podpis ředitele a rada k tomu nepřijala žádné usnesení," řekla ČTK Daniela Rázková (KDU-ČSL/Změna pro Prahu 12).

Tato zakázka za 24 milionů bez DPH se týkala úklidu městské části a údržby zeleně. Opozice Pincovi vytýká, že informace o vypisované zakázce nebyla vyvěšena na webu městské části Praha 12 a na stránkách příspěvkové organizace Správa bytových objektů.

Radní pro investice a územní rozvoj František Adámek (ČSSD) se domnívá, že důvodem odvolání byla snaha opozice škodit vládnoucí koalici. "Zákon porušen nebyl, co já vím, protože kdyby byl, tak bychom jistě už byli v klepetech," řekl ČTK Adámek. Městské části podle Adámka nebyla způsobena žádná finanční újma. "Z mého pohledu tam žádné věcné důvody pro odvolání nejsou," uvedl místostarosta Jan Marhoul (ČSSD). "Bohužel u nás mnohdy převáží osobní animozity nad věcnou stránkou. To je problém tohoto zastupitelstva už mnoho let," dodal.

Pro odvolání radního hlasovala Změna pro Prahu 12, TOP 09, ODS, KSČM a strana Zelených s podporou Pirátů a LES, sdělila Rázková.

Loni v listopadu Milan Maruštík (ANO) vystřídal v pozici starosty Rázkovou. Podle koaliční smlouvy si měly strany místo starosty vyměnit v polovině volebního období. Letos v dubnu byli odvoláni místostarostka Rázková a radní Zbyněk Boublík (oba Změna pro Prahu 12).

Volby na podzim 2014 vyhrálo hnutí ANO, které získalo devět mandátů, druhá Změna sedm, třetí TOP 09 šest zastupitelů. Sociální demokraté jsou v zastupitelstvu čtyři, po třech hlasech mají ODS, KSČM a Zelení s podporou Pirátů a LES.