"Velký zájem je o Bertiny lázně, které od počátku roku navštívilo 4590 hostů, o 228 více než loni. Těší nás i zvýšený zájem samoplátců. Celkově našich služeb využilo více než 11.000 hostů z řad samoplátců," řekla Bednářová. Tržby Slatinných lázní Třeboň stouply v letošním prvním pololetí oproti roku 2016 o tři procenta na 104,5 milionu korun.

Lázně díky tomu investují do oprav a zlepšují služby. Letošní plán zahrnuje rekonstrukci chodníků v parku Lázní Aurora, opravy schodiště a stěny v areálu wellnesscentra, rozšíření parkovacích stání před recepcí Lázní Aurora nebo opravy střech.

V říjnu začnou lázně, jež vlastní město, předělávat sociální zařízení a šatny v pavilonu D Bertiných lázní na šest dvoulůžkových pokojů, hotovo má být v prosinci. "Cílem je navýšit ubytovací kapacity, rekonstruovat pokoje a pořídit nový nábytek," řekla ČTK starostka Terezie Jenisová (KDU-ČSL). Přestavba bude stát necelých pět milionů korun.

Koncem roku zmodernizuje společnost stravovací provoz v Lázních Aurora, prodejnu a chodbu k restauraci Harmonie. V plánu je vedle nově vybudované fitness zóny i výměna osvětlení v parku. V příštích několika letech chystají lázně investice v řádech stovek milionů do rozvoje ubytovacích a stravovacích kapacit Bertiných lázní. Změní se také exteriér, vstup a navazující provozy jako kolonáda a jídelny Lázní Aurora.

Letos připravily Lázně Aurora dva nové relaxační pobyty či deset nových masáží. Oba lázeňské domy nově nabízí koupele s živou magneziovou solí, minerální solí z Mrtvého moře a novinku peloidokinezioterapie. Ta se týká rukou, lázně při ní využívají svůj hlavní léčivý zdroj slatinu. "Je vhodná pro ty, kteří trpí artrózou či revmatickými chorobami, ale také pro každého, kdo trpí syndromem počítačové myši," řekla již dříve Bednářová.

Základní léčebné procedury v Třeboni staví na kombinaci slatinných koupelí a zábalů s ručními masážemi. Třeboňská pánev patří mezi nejbohatší česká naleziště rašeliny a slatiny, těží se tam slatina s obsahem minerálů pyritu a markazitu.