"Letiště bude pro veřejnost otevřené po oba dva dny od 8:00, letové ukázky začnou od 11:00 a předpoklad je, že budou končit před pátou hodinou," uvedl Cabicar. Pořadatelé slibují, že se na hradeckém nebi představí v letových ukázkách vojenské proudové stroje, vrtulníky, vidět budou také solová vystoupení či akrobatické skupiny.

"Do Hradce Králové přiletí ukrajinští SU-27, SU-24M v doprovodu transportního letounu IL-76," zdůraznil Cabicar. Například belgické letectvo představí na festivalu vrtulník A-109, který bude doprovázen letounem středního doletu C-130J Hercules. Přesný letový program zveřejní pořadatelé den před zahájením akce.

Jednodenní vstupenka pro dospělého bude za 300 korun, děti do 15 let a držitelé průkazu ZTP budou mít vstup zdarma. Parkovné za jeden den bude 100 korun.

Pro dopravu na letiště a z letiště budou moci návštěvníci využít zvláštních linek městské hromadné dopravy, které budou jezdit mezi autobusovým terminálem, hlavním vlakovým nádražím a letištěm. Mimořádná autobusová doprava bude na letiště jezdit v sobotu i v neděli dopoledne v patnáctiminutových intervalech, odpoledne budou odjezdy z letiště po půl hodině. V případě potřeby budou spoje posíleny, uvedl dnes dopravní podnik. Jízdenky si budou cestujících moci koupit u řidiče, cena bude 25 korun za jednu jízdu, děti mezi šesti a 15 lety budou platit 12 korun.

Letecká show do Hradce Králové v minulých letech přilákala desítky tisíc fandů letectví, například loni dorazilo na 40.000 lidí, kteří mohli vidět například lehký útočný a pozorovací letoun OV-10 Bronco z Francie a dalších devět desítek letadel a vrtulníků. CIAF se na hradeckém letišti koná od roku 1993. Výjimkou byla několikaletá přestávka, kdy byl v Brně.