Uzavírané filiálky provozuje ve formě franšíz v severní a východní Indii místní firma Connaught Plaza Restaurants. Ta centrále dluží licenční poplatky za více než dva roky.

Indický trh rychlého občerstvení roste každoročně minimálně o deset procent. Podíl společnosti McDonald´s se v loňském roce nicméně snížil na 1,4 procenta z 1,7 procenta, vyplývá z údajů společnosti Euromonitor. Rostli konkurenti Domino's Pizza a Subway, připomněla agentura Reuters.

Indické tržby mají na obratu fastfoodového giganta jen nepatrný podíl, dokonce ani nejsou zmíněny v nejnovější výroční zprávě. Vzhledem ke slábnoucímu prodeji v domovských Spojených státech a jiných průmyslových zemích ale představuje Indie pro firmu velký potenciál.

McDonald's z menu kvůli indickým zákazníkům odstranil hovězí maso a dokonce změnil recepturu hamburgeru Big Mac, který se v zemi prodává jako Maharádža Mac, napsal německý týdeník Der Spiegel.

McDonald's je největším řetězcem restaurací s rychlým občerstvením na světě. V sousední Číně hodlá do roku 2022 zdvojnásobit počet provozoven na zhruba 4500. Celosvětově provozuje více než 36.000 poboček ve více než stovce zemí včetně České republiky.