Devětašedesátiletá žena, která se pohřešuje, se podle policie ztratila poblíž řeky Holtemme, která třiatřicetitisícovým městem Wernigerode protéká. Nedá se proto vyloučit, že do rozvodněné řeky spadla.

Rozvodněné vodní toky trápí i Goslar, jehož centrum se z velké části ocitlo pod vodou a jen těžko se do něj nyní dá dostat. Evakuován tam byl domov důchodců i jeden hotel.

Na možnost evakuace se připravují i v dolnosaském Hildesheimu. "Naše hráze zatím drží. Stejně jako dříve jsme připraveni na vše. I na evakuaci," uvádějí místní hasiči, kteří sledují stoupající hladinu řeky Innerste. Přes noc v Hildesheimu bojovalo s živlem asi 200 hasičů. "Stavěli jsme hráze z pytlů s pískem a prověřovali, zda vydrží tlak vody," uvedli ráno. Na některých místech se rozvodněné řece podařilo přes hráze proniknout, vesměs šlo ale o travnaté pobřežní plochy.

Radnice Hildesheimu oznámila, že řeka Innerste dosáhla v noci rekordní hladiny. Zatímco při povodních v roce 2007 ukazoval vodočet ve městě výšku hladiny na 675 centimetrech, v noci na dnešek to bylo 694 centimetrů.

V Durynsku vydaly úřady varování před povodní pro řeky Leine, Unstrut a Werra.

Prudké deště, které do některých oblastí středního Německa za posledních 48 hodin přinesly přes 100 litrů srážek na metr čtvereční, komplikují v menší míře situaci také v Bavorsku, Braniborsku nebo v Berlíně.