Jméno Kisljakova nástupce zatím není známo, jako chargé d'affaires bude podle sdělení zastupitelského úřadu působit prozatím Denis Gončar.

Jako o novém zástupci Ruska ve Spojených státech se od doby, kdy se objevily spekulace o Kisljakově odchodu, hovoří o přívrženci tvrdé linie ve vztazích k USA Anatoliji Antonovovi. Antonov v současnosti zastává post náměstka ministra zahraničí, ale až do loňského prosince býval dlouhé roky náměstkem ministra obrany.

Šestašedesátiletý Kisljak se ocitl v centru pozornosti poté, co se jeho jméno objevilo v souvislosti s aférou kolem údajného ruského vměšování do amerických prezidentských voleb. Poprvé o jeho stycích s lidmi kolem Trumpa média informovala po rezignaci prezidentova poradce pro národní bezpečnost Michaela Flynna. Ukázalo se, že Flynn o svých rozhovorech s ruským velvyslancem lhal.

Kvůli údajným zatajeným schůzkám s Kisljakem se do problémů dostal také ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Rovněž přes Kisljaka prý Trumpův zeť a poradce Jared Kushner domlouval zřízení tajného komunikačního kanálu s Kremlem.

Kisljak byl ruským velvyslancem ve Spojených státech od roku 2008.