Během útoku ubodal Palestinec podle izraelského listu tři lidi: ženu a muže okolo šedesátky a muže kolem čtyřiceti let. Jedna další osmašedesátiletá žena utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. Všechny oběti jsou podle izraelských médií členy jedné rodiny.

Na své oběti zaútočil Palestinec poté, co pronikl do jejich domu v osadě Halamiš, která leží nedaleko Ramalláhu na palestinském Západním břehu Jordánu okupovaném Izraelem. V domě byly podle listu Haarec i děti, kterým se ale nic nestalo.

Útočníkem byl údajně dvacetiletý Palestinec Umar Abid, který žil ve městě nedaleko osady. Postřelil jej soused napadených, který slyšel výkřiky a přiběhl na pomoc.

Dnešní útok je dalším z řady incidentů, při nichž Palestinci a izraelští Arabové útočí na Izraelce, často právě nožem. Vlna násilí vypukla na podzim roku 2015, kdy vrcholily spory o posvátná místa na Chrámové hoře v Jeruzalémě. Na palestinské straně od té doby zemřelo přes 250 lidí, na izraelské 47 včetně několika cizinců.

Dnešní útok se odehrál po dni plném násilí. Na několika místech v jeruzalémském Starém Městě se kvůli instalaci detektorů odehrály střety s policií a násilnosti byly hlášeny i ze Západního břehu. Podle záchranářů přišli o život tři Palestinci a několik desítek lidí bylo se zraněními převezeno do nemocnice.

Předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás večer oznámil, že přerušuje veškeré styky s Izraelem, dokud neodstraní detektory, které nainstaloval u vstupu k mešitám v Jeruzalémě.