Na stanicích Husinec-Řež a Kralupy nad Vltavou napršelo v posledních šesti hodinách více než 50 milimetrů srážek, to je 50 litrů na metr čtvereční.

Na frekventované železniční trati spojující hlavní město a Beroun byl ráno úplně zastaven provoz poté, co se u Černošic na trať sesunul svah. V 8:30 byl provoz obnoven po jedné ze dvou kolejí, i tak ale mezi pražským Radotínem a Dobřichovicemi jezdí nadále náhradní autobusová doprava, autobusové linky byly prodlouženy z Černošic do zastávky Nádraží Radotín. Některé dálkové vlaky jezdí v úseku výluky odklonem přes Rudnou u Prahy a se zpožděním. Komplikace se podle webu Českých drah očekávají až do pátečních 12:00, podle mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové budou do pátku platit obdobná opatření jako dnes.

S omezením musejí počítat také cestující na trati z Kolína do Kutné Hory. Ve Starém Kolíně spadl ráno na koleje strom, do kterého narazil vlak. Při nehodě se nikdo nezranil. Na trati je v současnosti kvůli přetrženým trolejím umožněn provoz pouze po jedné ze dvou kolejí, vlaky nabírají zpoždění. Komplikace na této trati se očekávají až do 18:00.