"Více zásahů jsme měli do půlnoci, to bylo 59, dalších devět do dnešního rána. Ještě teď mohou řidiči narazit na nějaký spadlý strom na méně frekventované silnici, nicméně nepředpokládáme, když už není vítr a bouřky přešly, že by to během dnešního dne mělo nějak razantně narůstat. Nejvíc exponovaným časem byla pro nás včerejší (čtvrteční) 18. a 19. hodina, kdy jsme měli 35 zásahů," doplnila Štrauchová.

Hasiči vyjížděli většinou k popadaným stromům, na dvou místech čerpali vodu, když kanalizace nezvládala přívaly deště odvádět. Podle informací z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMU) spadlo od čtvrtečního večera v Libereckém kraji až 35 milimetrů srážek, nejvíc na Českolipsku. Na řekách ale podle Štrauchové žádné problémy nebyly. "Pytlovat jsme nikde nemuseli," dodala.

Popadané stromy a ulámané větvě, ale také zásahy blesku byly příčinou četných poruch na elektrickém vedení. "Řadu z nich se už v noci podařilo odstranit, přes noc ale přibyly poruchy na Liberecku v oblasti Bílá, Českodubsko, Šimonovice a na Českolipsku v lokalitě Ralsko, Hradčany, Žandov, Provodín a Jestřebí," řekla ČTK severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Na odstranění poruch se podle ní pracuje, energetici povolali i čety z jiných regionů, které bouřkou zasaženy nebyly. "Předpokládáme že většina poruch bude odstraněna ještě dnes," dodala.