Vlaky nejezdí v úseku Mladá Boleslav hlavní nádraží - Mšeno, kde vlak najel do spadlého stromu. Podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové se nikdo nezranil, hasiči nyní strom rozřezávají. Vlaky nejezdí ani v úseku Zavidov - Čistá na Rakovnicku a na trati Beroun - Rakovník v úseku Roztoky u Křivoklátu - Zbečno.

Poškozené trakční vedení je v Nymburku, po bouřce se podle Šubové prověsilo. Vlaky na trati z Prahy přes Lysou nad Labem proto nabírají zpoždění až několik desítek minut. Některé osobní vlaky byly odřeknuty, jiné jedou odklonem přes Poříčany.

Na hlavním koridoru z Prahy do Kolína jezdily vlaky se zpožděním až 70 minut, na vině byla porucha zabezpečovacího zařízení. Tu se chvíli před 8:00 ráno podařilo odstranit, provoz na trati tak již je bez omezení.

Hasiči v noci vyjížděli zhruba k 200 událostem. "Normálně vyjíždíme zhruba k šesti technickým pomocím," řekla Kereková. Podle mluvčí další případy přibývají, především jde o popadané stromy na silnicích nižších tříd, které začali řidiči hlásit až ráno.