Společnost E.ON zaznamenala za noc 11 poruch na linkách vysokého napětí, většinu v okrese Jindřichův Hradec, jednu na Strakonicku. Kolem 6:00 bylo několik tisíc lidí bez proudu. "Bylo to hlavně v okolí Třeboně, z větších měst jsme měli bez dodávek Suchdol nad Lužnicí, který je ale již zapínaný, bez dodávek byla i část města Třeboně. Omezení dodávek se týkalo 2000 až 3000 domácností, předpokládám, že dopoledne se to zapne, teď už se nám to daří snižovat," řekl ČTK mluvčí E.ON Vladimír Vácha.

Na některých jihočeských tratích nejezdí vlaky kvůli popadaným stromům. Zpoždění naberou rychlíky z Brna na České Budějovice. "Na trati Havlíčkův Brod - Veselí nad Lužnicí, kde jezdí rychlíky od Brna a Jihlavy, je v úseku Horní Cerekev - Jihlávka rozsáhlá porucha trakčního vedení, úsek asi 600 metrů dlouhý. To bude mít zřejmě velký vliv na vlaky, které jedou od Jihlavy do Jihočeského kraje," řekla ČTK mluvčí ČD Radka Pistoriusová.

Kvůli bouři je zavřená i trať 199 České Budějovice - Gmünd, v úseku Gmünd - Schwarzenau, výluka by měla skončit ve 12:00, jezdí tam náhradní autobusy. "Je to hlavně na rakouské straně. Počítáme s tím, že celé dopoledne budou jezdit autobusy," řekla Pistoriusová. Kvůli překážkám na trati byly ráno zavřené i úseky trati 197 Strunkovice nad Blanicí - Prachatice, který je od 8:30 průjezdný, a na trati 224 úsek Tábor - Chýnov, tam vlaky stále nejezdí.

Jihočeští hasiči měli v noci kvůli bouřce přes 70 zásahů, téměř ve všech případech odklízeli stromy. Nejvíc práce bylo v okresech České Budějovice (18 zásahů), Prachatice (17), Jindřichův Hradec (14) a Strakonice (11). "Ve Chlumanech na Prachaticku a Blažejově na Jindřichohradecku pak havarovala do spadlých stromů osobní auta. Nemáme hlášená žádná zranění," řekla ČTK mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.