"Studium cestovního ruchu v Ostravě je jediným bakalářským programem svého druhu v Moravskoslezském kraji. Vyučující se mohou pochlubit letitou praxí v oboru, protože v cestovním ruchu zpravidla současně pracují, například jako vedoucí pracovníci cestovních kanceláří," uvedl Pistolas.

Studium bude v kombinované formě, což znamená, že školu bude možné studovat například při zaměstnání. Obor se bude vyučovat v sídle Vysoké školy podnikání a práva a zaměřovat se bude nejen na teoretické, ale i praktické dovednosti. "Cenné zkušenosti o oboru získají uchazeči i studiem jeho ekonomiky, historie a geografických souvislostí. Vyučující vysvětlí rozdíly a specifika českého i zahraniční trhu a podělí se i o své vědomosti v oblasti ekonomie, financí, personalistiky, managementu nebo účetnictví. Díky tomu mohou absolventi podnikat v mnoha dalších odvětvích," řekl Pistolas. Do výuky budou zahrnuty i předměty z oblasti psychologie, etiky, interkulturní komunikace nebo ochrany spotřebitele.

Více informací najdou zájemci také na speciálním webu www.cestovniruchvostrave.cz, jehož prostřednictvím si mohou podat také elektronickou přihlášku ke studiu.