"Srdce jsou zlomená napříč Amerikou," řekl Tillerson k atentátu v multifunkční hale v Manchesteru, který si vyžádal 22 mrtvých a 116 zraněných z řad návštěvníků koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové.

Britská policie ve čtvrtek na necelých 24 hodin přerušila výměnu informací s americkými tajnými službami. V úterý totiž do amerických médií unikly informace z vyšetřování teroristického útoku. Šéf britského protiteroristického policejního útvaru Mark Rowley dnes ale uvedl, že Spojené státy poskytly Británii "nové záruky", a spolupráce proto byla obnovena.

Po pondělním atentátu unikla do amerických médií prostřednictvím amerických tajných služeb například totožnost předpokládaného atentátníka Salmana Abediho či fotografie částí důmyslné bomby z místa činu v multifunkční manchesterské hale.

"Přebíráme za to plnou odpovědnost a samozřejmě litujeme, že se to stalo," řekl dnes Tillerson. Úniky odsoudil, zároveň ale vyjádřil přesvědčení, že "zvláštní partnerství" Británie a USA neohrozí.

Už ve čtvrtek odsoudil úniky také americký prezident Donald Trump. Přislíbil jejich důkladné prošetření a potrestání viníků. Britská premiérka Theresa Mayová s ním o problému hovořila během čtvrtečního summitu NATO v Bruselu.