List rovněž uvedl, že jedno zařízení policisté zlikvidovali řízeným výbuchem. O kontrolované explozi na manchesterském předměstí Fallowfield informovala BBC již v úterý, v noci na dnešek pak ohlásila řízené odpálení v manchesterské části Moss Side. Vyšetřovatelé vycházejí z toho, že na přípravě atentátu se podílela celá skupina lidí, není proto podle informací The Independent vyloučeno, že v plánu byly i další údery.

Policisté v Británii od útoku, při kterém zahynulo 22 lidí a také předpokládaný pachatel Salman Abedi (v arabském přepisu Salmán Abádí), provádějí razie. V úterý byl podle všeho zadržen Abediův starší Ismail (Ismáíl), ve středu pak bezpečnostní jednotky zatkly pět mužů a jednu ženu, která byla ale záhy propuštěna na svobodu. Poté skončil ve vazbě blíže neupřesněný muž, který byl dopaden ve středoanglickém Nuneatonu. Dnes policie oznámila další dvě zatčení.

Abediova rodina pochází z Libye, kde tamní protiteroristická jednotka zadržela jeho mladšího bratra Hashema (Hašíma), který podle informací médií předem znal podrobné plány atentátu v Manchesteru, a otce Ramadana (Ramadán).

Deník The Daily Telegraph dnes s odvoláním na neupřesněné zdroje napsal, že Abedi byl úřadům hlášen kvůli extremistickým názorům v uplynulých pěti letech opakovaně. Svým přátelům údajně řekl, že "být sebevražedným atentátníkem je v pořádku". Jeho přátelé to vzápětí oznámili na horké protiteroristické lince, kterou zřídila vláda.

Úřady si podle The Daily Telegraph byly také vědomy toho, že Abediho otec je napojen na známou islamistickou skupinu v Libyi, která je v Británii zakázána.

Britská policie dnes varovala před falešnými sbírkami pro oběti atentátu.