Flynn v pondělí odmítl senátnímu výboru vydat požadované dokumenty s odvoláním na pátý dodatek ústavy, který mimo jiné zaručuje právo odmítnout svědectví proti sobě samému. Na tento dodatek se ale právnické osoby podle místopředsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warnera odvolat nemohou.

Senátní výbor rovněž zaslal dopis Flynnovu právníkovi zpochybňující právní opodstatnění pro Flynnovo rozhodnutí uplatnit pátý dodatek. Předseda výboru Richard Burr řekl, že senátoři počkají na odpověď, než rozhodnou o dalším postupu.

Senátní výbor vyšetřuje možné ruské zásahy do amerických voleb. Flynn musel post poradce v Bílém domě opustit po 24 dnech kvůli svým nejasným vazbám na Rusko.

Flynn v oficiálním oznámení adresovaném senátnímu výboru pro dohled nad tajnými službami uvedl, že stupňující se nevraživost vůči jeho osobě a jmenování zvláštního vyšetřovatele ministerstvem spravedlnosti vytvářejí právně nebezpečné prostředí bránící spolupráci.

Flynn se také obává, že nynější kontext senátního vyšetřování znamená hrozbu, že každé svědectví, které zákonodárcům poskytne, může být použito proti němu.

Výbor Flynna o předání veškerých dokumentů, které s kauzou mohou souviset, požádal oficiálně počátkem května.