"Je naprosto jasné, že je to síť, kterou vyšetřujeme," prohlásil činitel v přímém televizním přenosu. Podle webu Manchester Evening News policie je přesvědčena o tom, že pachatel útoku byl pouze "nosičem" a vykonavatelem operace. Nálož byla plná matic a šroubů nebo hřebíků, aby mohla co nejvíce uškodit lidem v omezeném prostoru.

Pomocí bezpečnostních kamer v oblasti koncertní haly a v ulicích se nyní snaží vyšetřovatelé zjistit, s kým se útočník sešel před atentátem. Pravděpodobně bombu převzal těsně před spácháním hrůzného činu. V centru Manchesteru dnes policie provedla další prohlídku domu.

Podle agentury AP otec muže, který byl britskými úřady označen za vysoce pravděpodobného pachatele útoku, tvrdí, že jeho syn Salman Abedi je nevinný. Řekl, že se synem mluvil před pěti dny, že mu řekl, že se chystal na cestu do Saúdské Arábie a že mu jeho hlas zněl "normálně". "Nevěříme v zabíjení nevinných lidí. To nejsme my," sdělil agentuře Ramadán Abádí telefonicky z Tripolisu

Bývalý libyjský bezpečnostní zdroj ale AP řekl, že otec Ramadán Abádí byl údajně členem salafistické povstalecké skupiny v Libyi, která se opírala o teroristickou síť Al-Káida.

V důsledku vyhlášení nejvyššího, tedy kritického stupně teroristického ohrožení v Británii, hlídkují nyní příslušníci bezpečnostních sil u většiny významných budov v zemi, včetně parlamentu v Londýně.