Jméno dvaadvacetiletého Abediho zveřejnily jako první americké televizní stanice CBS News a NBC, ještě před nimi však televize ABC s odkazem na předního činitele bezpečnostních složek uvedla, že šlo o sebevražedný útok. Poté se s odvoláním na nejmenované americké činitele přidaly i agentury AP a Reueters.

Zjevně rozladěna byla informacemi pocházejícími od amerických kolegů ministryně vnitra Amber Ruddová. "Britská policie dala jasně najevo, že chce mít pod kontrolou zveřejňování informací, kvůli zabezpečení průběhu operace, kvůli momentu překvapení, takže je iritující, pokud něco unikne z jiných zdrojů," řekla v dnešním rozhovoru s televizí BBC. "Mohu říci, že jim je situace zcela jasná a vědí, že by se to nemělo opakovat," dodala na adresu Američanů.

Ledabylé nakládaní s tajnými informacemi ve Washingtonu poutá pozornost k americké administrativě již podruhé během dvou týdnů. Poprvé to bylo kvůli prezidentu Donaldu Trumpovi, který podle listu The Washington Post vyzradil tajnou informaci o možných útocích teroristické organizace Islámský stát (IS) ruskému ministru zahraničí Sergeji Lavrovovi, což mohlo poškodit Izrael jako zřejmý zdroj této informace.

Někteří britští experti se domnívají, že tyto excesy by mohly Londýn vést k větší ostražitosti a menší ochotě sdílet s Američany tajné informace. "Z téhle administrativy unikají informace...Británie a Izrael jsou (pro USA) zřejmě dva nejdůležitější zpravodajské zdroje. A teď zvažují, jestli přijdou k újmě pokaždé, když budou informace sdílet. To vás vede k tomu, že budete přemýšlet o každé jednotlivé informaci," citoval The Guardian amerického bezpečnostního analytika Thomase Sandersona.

Někteří další odborníci se shodují, že by spolupráce sice nemusela být přímo narušena, avšak že budou američtí spojenci v každém případě ostražitější, neboť Trumpovy úřady projevily dlouho nevídanou neschponost udržet věci v tajnosti. Britskou ochotu nadále sdílet informace posiluje podle nich hlavně fakt, že Británie získává prostřednictvím spolupráce s USA zásadně větší příděl informací než druhá strana.