Zda pachatel jednal sám, nebo byl členem nějaké skupiny, policie zatím neví. Při explozi ale sám zahynul, uvedl policejní šéf Ian Hopkins. Bývalý velitel britského protiteroristického úřadu Chris Phillips nevyloučil, že útok ještě neskončil a že připraveni k úderu mohou být ještě další atentátníci.

"Byl bych velmi překvapený, kdyby byl připraven jen jeden sebevražedný pás, byl bych velmi překvapen, kdyby bylo použito pouze jediné zařízení s výbušninami, a byl bych zcela jistě skutečně překvapený, kdyby do toho byl zapojený jen jediný člověk," řekl Phillips s tím, že akci atentátníka hodnotí jako velmi profesionální.

O pachateli zatím nejsou známé žádné informace. Veřejnost Hopkins požádal, aby nespekulovala o totožnosti pachatele. Také není jasné, zda je započítán do celkového počtu mrtvých.

Podle Hopkinse zatím není možné sdělit stáří všech obětí, jsou mezi nimi ale i děti. Zranění utrpělo 59 lidí.

Do ulic Manchesteru vyrazilo ještě v noci 400 policistů, uvedl dále Hopkins. Veřejnost vyzval, aby policii poskytla záznamy z místa tragické události, které by jí mohly pomoci při vyšetřování. Zároveň zopakoval výzvu, aby obyvatelé Manchesteru zůstali ve střehu. Úřady se obrátily na veřejnost, aby se vyvarovala centra města, neboť na místě nadále pracují bezpečnostní a záchranářské složky.

Výbuch otřásl vstupní halou arény v Manchesteru na závěr koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové, k jejímž fanouškům patří především děti a mladí lidé. Podle britských médií bylo na koncertu kolem 20.000 lidí.