"Hovořil jsem s premiérkou (Mayovou) a shodli jsme se, že veškeré celostátní akce před všeobecnými volbami budou zrušeny až do odvolání," uvedl Jeremy Corbyn. Předčasné volby se v zemi uskuteční 8. června.

Nejvyšší představitelé hlavních britských politických stran už vyjádřili soustrast pozůstalým po obětech výbuchu v manchesterské multifunkční hale, který britská policie prozatím vyšetřuje jako "teroristický incident". Premiérka Mayová čin označila za "odpudivý teroristický útok", Corbyn za "hrozivý incident".

Skotská národní strana (SNP) měla dnes zveřejnit svůj předvolební program. Akci, na které tak chtěla učinit, ale zrušila. Skotská premiérka Nicola Sturgeonová, která označila čin v Manchesteru za "barbarský", místo toho svolala zasedání vládní komise pro mimořádné události.

Předseda Liberálních demokratů Tim Farron zrušil plánovanou předvolební návštěvu Gibraltaru, kde chtěl hovořit o odchodu Británie z Evropské unie. "Je to šokující a hrozivý útok, který cílil na děti a mladé lidí, kteří si chtěli prostě jen užít koncertu," uvedl.

"Právě jsem se vzbudil a dozvěděl se hrozné zprávy ze srdce svého volebního obvodu, Manchesteru. V modlitbách a myšlenkách jsem s postiženými. Buďte silní," uvedl předseda UKIP Paul Nuttall. Oznámil zároveň, že se jeho protievropská strana přidává k ostatním a také přerušuje svou předvolební kampaň.