"(Gašić) je kvalifikovaný a práci bude vykonávat v souladu se zákony," prohlásil Vučić.

Gašić se osudné poznámky dopustil v prosinci 2015 při návštěvě jihosrbského Trsteniku. Když se chystal promluvit se skupinou novinářů, reportérka televize B92, která držela mikrofon, poklekla, aby nepřekážela kamerám. To ministra obrany inspirovalo k pokusu o vtip, když prohlásil: "Mám rád takové novinářky, které si takhle snadno kleknou."

Vučić odvolal Gašiče začátkem roku 2016 po sérii protestů srbských novinářů. "Musíme se zastat všech žen v Srbsku, pro všechny ženy to byl špatný vzkaz," zdůraznil tehdy předseda vlády.

"Bratislav Gašić byl vyloučen z veřejného dění půldruhého roku... Myslím, že za vážný incident již dostatečně zaplatil," uvedl Vučić, který v postu premiéra skončí 31. května, aby mohl nastoupit do úřadu šéfa státu, který získal začátkem dubna už v prvním kole voleb.

Jmenování Gašiče, který je jako Vučić členem vládní Srbské pokrokové strany (SNS), však vyvolalo nesouhlas opozice. Gašić by podle někdejšího ministra obrany a lídra opoziční Demokratické strany Dragana Šutanovace neměl zastávat žádnou veřejnou funkci, natož stát v čele kontrarozvědky. Opozici se toto jmenování nelíbí, protože kontrarozvědka podle ní v takovém případě bude zcela loajální Vučičovi a jeho straně.

Dosluhující proruský prezident Tomislav Nikolić byl zatím jmenován vládou do čela srbské Národní rady pro spolupráci s Ruskem a Čínou. Ačkoliv Vučić řekl, že členství v EU je pro Srbsko "strategickým cílem", tato balkánská země v poslední době upevňuje své vztahy s Moskvou a Pekingem.