Během noci na sobotu žádné nové poruchy společnosti E.ON nepřibyly. Nyní zůstávají bez proudu dvě místa: na Prachaticku obce a samoty Křišťanov, Arnoštov, Spálenec, Magdalena a Dolní Sněžná, dohromady pár desítek domácností, a stejný počet v obci Světlík v okrese Český Krumlov. "Tam teď v 07:00 nastupují čety a budou to zprovozňovat, v obou lokalitách bychom měli mít dnes během dopoledních hodin obnovené dodávky," řekl ČTK mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha. Většina z 20.000 domácností, jež byly 28. dubna bez proudu, měla obnovené dodávky do pátečních 21:00.

Jihočeské silnice jsou mokré a s opatrností sjízdné. Zcela zavřená je silnice třetí třídy z obce Svatá Máří na Prachaticku. "Napadaly tam stromy. A na Českokrumlovsku byly hodně problémy, padaly stromy, ale uzavírky nebyly, všechno se stačilo odklidit. Náledí hlásili na silnici z Vimperka do Husince, tam se solilo," řekla ČTK dispečerka SÚS Jihočeského kraje Alena Tůmová. V terénu mají silničáři několik sypačů. Jihočeští hasiči měli v noci na dnešek asi sedm výjezdů.

V jižních Čechách bude v sobotu polojasno a oblačno, místy přeháňky, v polohách nad 900 metrů sněhové nebo smíšené. "Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od deseti do 13 stupňů," uvedl Jaroslav Hintermüller z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Na jihočeských silnicích byl 28. dubna vyhlášen kalamitní stav. Stromy polámané mokrým sněhem způsobily poruchy na distribuční síti a zapříčinily přerušení dodávek elektřiny na mnoha místech v kraji. Situaci E.ON, která po celý den poruchy odstraňovala, komplikovaly nesjízdné silnice, na kterých ležel sníh. Hasiči měli 28. dubna téměř 200 výjezdů.