"V Olomouckém kraji zatím nebyl dosažen žádný stupeň povodňové aktivity, teploty tam byly nižší, než se předpokládalo. Na vrcholcích místo deště znovu napadl sníh, vzestupy hladin nebyly tak výrazné. Původně jsme předpokládali, že teploty budou vyšší, bude tát a do toho padat déšť a vzestupy hladin tak budou výraznější," uvedla meteoroložka.

Podle meteorologů dnes dopoledne klesla teplota na Šeráku na 2,5 stupně pod nulou, také na ostatních místech ve vyšších polohách kraje se teploty většinou pohybují mezi nulou a minus dvěma stupni. V Jeseníkách napadlo v noci na dnešek několik centimetrů sněhu, také vozovky tam podle správců silnic od středních poloh pokrývala ráno vrstva rozbředlého sněhu.

Podle informací Povodí Moravy se hladiny v Olomouckém kraji postupně stále zvedají. Například na Moravě v Moravičanech na Šumpersku hladina za 24 hodin stoupla o víc než 20 centimetrů na 126 centimetrů, první povodňový stupeň se zde však vyhlašuje až od 230 centimetrů. Vzestupy hladin na horní Moravě kvůli srážkám očekávají meteorologové v kraji také v noci a v pátek ráno. "Zřejmě však nedosáhnou povodňových stupňů. Je stále chladno," dodal Tížková s tím, že srážky tak budou ve vyšších polohách zřejmě znovu sněhové.