"Tady dole v Jeseníku přes noc napadlo zhruba pět až osm centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách to bude ještě o několik centimetrů víc. Naše vozidla vyjela na prakticky všechny kopce," uvedl dispečer, podle kterého v noci začalo sněžit i v nižších polohách, takže zimní údržba se opět rozjela na plné obrátky.

Teploty se ráno v Jeseníkách pohybují kolem bodu mrazu a stále sněží. Opatrní by řidiči měli být ráno hlavně na Červenohorském sedle, Videlském kříži, Ramzovském sedle, Rejvízu, Petrových boudách, v Horním údolí i v okolí Vápenné.

Na silnicích v Jeseníkách zatím nejsou hlášeny dopravní komplikace. "Uvidíme, jak se bude vyvíjet intenzita sněžení a jak se rozjede doprava. Na Červenohorském sedle a Ramzové by ke komplikacím hlavně v nákladní dopravě mohlo docházet," upozornil dispečer.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou ráno také ve vyšších polohách Šumperska. Podle dispečera by řidiči na silnice v Jeseníkách neměli vyrážet v autech s letními pneumatikami. "Podle radaru budou srážky dál pokračovat. Otázka je, jaký budou mít charakter," podotkl.

Na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku jsou silnice ráno holé a mokré.