Prosazovat by je měly společně členské země EU, unijní orgány nebo například sociální partneři a občanská společnost. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker by si přál potvrzení zásad pilíře na summitu EU ještě do konce letošního roku. O vzniku pilíře, který by ukotvil a doplnil už dosaženou míru ochrany pracovníků v unii, zohledňoval měnící se realitu evropských společností a byl "kompasem obnoveného sbližování eurozóny" hovořil Juncker před Evropským parlamentem už v září 2015.

Dnes komise zveřejnila také návrh společného prohlášení všech tří hlavních unijních institucí - tedy své společně s Evropskou radou a europarlamentem.

Komise dnes při představení principů tohoto pilíře nabídla i první legislativní i nelegislativní návrhy, které s ním souvisejí. Směrnicí týkající se "rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem" se například snaží dát mužům více příležitostí k rodičovským a pečovatelským povinnostem. Kromě zmíněných deseti dní volna při narození dítěte a čtyřměsíčního rodičovského volna uplatnitelného až do 12 let dítěte navrhuje také ročně až pět dnů pečovatelského volna pro případ onemocnění blízkého příbuzného.

"Naší povinností je nabídnout patřičný rámec, aby si lidé mohli sami vybrat. Cílem našeho nového návrhu je posílit práva a zlepšit podmínky pro pracující rodiče a pečovatele, aby mohli sladit práci s rodinnými povinnostmi," řekla dnes novinářům eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost žen a mužů Věra Jourová.

Komisařka pro zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu Marianne Thyssenová připomněla, že členské státy EU kvůli přetrvávajícím rozdílům v zaměstnanosti žen a mužů každoročně přicházejí o 370 miliard eur (asi deset bilionů Kč).

Návrh směrnice také dává rodičům dětí do 12 let právo požádat o pružné pracovní podmínky, jako jsou zkrácená či pohyblivá pracovní doba nebo možnost pracovat z domova.

Komise dnes také zahájila konzultace se sociálními partnery například o modernizaci pravidel o pracovních smlouvách a přístupu k sociálnímu zabezpečení.

Zásady a práva zakotvená v pilíři se dají rozdělit do tří hlavních oblastí týkajících se rovných příležitostí a přístupu na pracovní trh, spravedlivých pracovních podmínek a sociální ochrany a začleňování.

V oblasti rovných příležitostí chce EU klást důraz například na rovný přístup ke kvalitnímu vzdělávání, včetně celoživotního. Mladí lidé mají mít nárok na pokračující vzdělávání či dobrou pracovní nabídku do čtyř měsíců po ukončení školy. Nezaměstnaní mají dostávat trvalou podporu, situace dlouhodobě nezaměstnaných se má vyhodnocovat vždy po 18 měsících bez práce. Ve všech oblastech pak má být zajištěno rovné zacházení a příležitosti pro muže i ženy.

Oblast spravedlivých pracovních podmínek zahrnuje mimo jiné podporu inovativních forem práce a pracovní mobility. Pracující mají mít "právo na spravedlivou mzdu, která umožňuje obstojnou životní úroveň". Zajištěny mají být adekvátní minimální mzdy.

Oblast sociální ochrany zahrnuje mimo jiné právo dětí na ochranu před chudobou a dospělých na sociální ochranu. Lidé mají mít ve všech fázích života zaručen určitý minimální příjem a například potřební mají mít přístup k sociálnímu bydlení. Přístřeší má být poskytováno také bezdomovcům.