Kandidátní listinu musí ještě schválit celostátní předsednictvo hnutí ANO. Dan Ťok je ministrem vlády za ANO, ale není členem hnutí.

"Jsem moc ráda, že naši nominaci na lídra kandidátky přijal právě pan ministr dopravy", uvedla krajská předsedkyně ANO a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová. Od ministra si slibuje pomoc v řešení dopravních problémů, které její region trápí. Kraj nemá napojení na českou ani německou dálniční síť, železniční spojení do Německa ani na Prahu není ideální. "Říkali jsme a říkáme, že hlavní prioritou je pro nás dostavba dálnice D6," uvedla Vildumetzová.

Zvolení lídra kandidátky bylo podle mluvčí krajské organizace jednomyslné. "Já si té nominace hrozně vážím a jsem připraven za ANO volby v Karlovarském kraji vyhrát," uvedl v tiskové zprávě Ťok.

Dvojkou na kandidátce je současný poslanec Roman Procházka, na třetí místo nominovali delegáti krajskou zastupitelku Věru Procházkovou, hned za ní hejtmanku Janu Vildumetzovou a starostku Rotavy Ivu Kalátovou.

V Karlovarském kraji má už jasno o lídrovi kandidátky také ODS, kterou povede do voleb Jan Bureš, bývalý starosta Ostrova a nyní náměstek hejtmanky. STAN a KDU-ČSL by jako lídra společné kandidátky měly mít primátora Karlových Varů Petra Kulhánka (Karlovarská občanská alternativa - KOA).

Piráti, kteří jsou členy krajské koalice, budou mít v čele kandidátky Petra Třešňáka, starostu Mariánských Lázní. Kandidátku KSČM povede poslanec Jaroslav Borka. Kandidátku ČSSD V Karlovarském kraji by měla vést poslankyně Markéta Wernerová.

Další strany budou ještě o podobě kandidátek jednat.