Babakura Kolo, který pomáhá nigerijské armádě a bezpečnostním složkám v boji proti Boko Haram, uvedl, že první incident se odehrál ve vesnici Mammanti, která je od města Maiduguri vzdálená asi 15 kilometrů.

"Místní domobrana zastavila tři sebevražedné atentátnice, které se snažily proniknout do vesnice okolo 04:00 GMT (06:00 SELČ), krátce před začátkem ranní modlitby" řekl Kolo. "Dvě útočnice se vyhodily do povětří a třetí z nich zastřelil voják předtím, než stačila odpálit nálož," dodal. Jeden příslušník místní domobrany podle Kola přišel při útoku o život a další byl zraněn.

Jiný člen místní domobrany, který nechtěl být jmenován, řekl, že po osmé hodině ráno se odehrál druhý útok, tentokrát ve vesnici Mainari deset kilometrů západně od Maiduguri. "Sebevražedný útočník se přiblížil k vesnici, ale členům místní domobrany byl podezřelý, tak za ním přišli," řekl. "Najednou odpálil nálož, přičemž tři lidi zabil a další dva zranil," dodal.

Islamistická skupina Boko Haram terorizuje hlavně severovýchod Nigérie a příhraniční oblasti okolních států. Během více než sedmiletého povstání, jehož cílem je vytvořit v regionu stát s přísnými islámskými pravidly, má na svědomí přes 20.000 lidských životů. Přinutila už také více než dva miliony lidí opustit své domovy. Skupina v útocích mnohokrát využívala ženy a děti. Některým prý nebylo více než sedm let. Část Boko Haram přísahala věrnost organizaci Islámský stát (IS).