Podle Molinse se vyšetřovatelé nadále snaží zjistit, zda měl Cheurfi komplice. Policie zatím zadržela tři osoby z útočníkova okolí, které vyslýchá.

Cheurfi byl identifikován na základě otisků prstů v policejní databázi. Molins na tiskové konferenci uvedl, že se Cheurfi narodil 31. prosince 1977 v městečku Livry-Gargan nedaleko Paříže. Jaké měl občanství, ale prokurátor neupřesnil. Podle dřívějších informací médií byl Cheurfi Francouz.

Ve voze, kterým ve čtvrtek ve 20:47 SELČ přijel na místo činu, našli policisté papíry s adresami několika policejních služeben, uvedl dále Molins. V zavazadlovém prostoru automobilu našli další zbraně včetně brokovnice, kuchyňského nože a zahradnických nůžek. V kufru byl také korán. Na policisty, kteří střežili tureckou turistickou kancelář, střílel Cheurfi kalašnikovem.

Francouzským úřadům byl útočník dlouhodobě znám jako recidivista. Odsouzen byl celkem čtyřikrát, kromě pokusu o zabití policistů také kvůli loupežím. Za 14 let ve vězení nevykazoval podle Molinse známky radikalizace.

Od posledního propuštění z nápravného zařízení v roce 2015 byl pod dohledem úřadů. Letos v lednu na sebe upoutal pozornost kvůli snaze pořídit si střelnou zbraň; v únoru byl zadržen, ale pro nedostatek důkazů ho policie opět propustila, uvedl prokurátor. Na počátku letošního roku vycestoval Cheurfi do Alžírska, navzdory povinnosti hlásit se pravidelně na policii.

Obětí teroristického útoku se podle Molinse stal 37letý policista, kterého francouzská média už dříve identifikovala jako Xaviera Jugelého. Prokurátor jeho totožnost nepotvrdil. Zastřelený muž seděl na místě řidiče v policejním voze. Útočník ho zasáhl dvakrát do hlavy. Po jeho zabití vůz obešel a začal střílet na další strážce zákona. Vážné zranění utrpěl 34letý policista, který je už ale mimo ohrožení života. Další, 31letý policista utrpěl lehké zranění, stejně jako jedna kolemjdoucí turistka. Cheurfiho následně policisté zastřelili.