Dohoda musí být podle Hammonda taková, aby vyhovovala "jak Británii, tak jejím partnerům z Evropské unie". Měsíce následující po červnovém referendu, v němž se Britové vyslovili pro odchod z EU, podle něj ukázaly, že taková dohoda je možná.

"Každé vyjednávání znamená, že obě strany musejí dávat a brát, a my musíme do těchto rozhovorů jít s tím, že chápeme a přijímáme, že budeme muset dávat a brát, abychom získali pro Británii co nejlepší dohodu," uvedl Hammond.

V rozhovoru s BBC pak řekl, že doufá v takovou celní dohodu s unií, aby na hranicích nevznikaly "fronty kamionů". "Každý v EU a v Británii půjde do těchto jednání s tím, že se bude snažit chránit své vlastní zájmy. Není ale v zájmu nikoho na kontinentu mít tu šňůry nákladních aut," řekl Hammond.

Uvedl také, že Británie i po dnešku zůstane plným členem EU a bude "dodržovat všechna pravidla i povinnosti". Tím podle BBC de facto potvrdil, že pro občany EU přicházející do země i po dnešku se zatím nebude nic měnit. Odborníci oslovení BBC ale soudí, že Londýn časem zveřejní termín, po němž už přicházející občané unie nebudou mít automaticky právo žít a pracovat ve Spojeném království. Kdy to bude, se ale neví.