Mezi padesátkou zraněných, z nichž více než tři desítky musely být hospitalizovány, byli kromě Britů také tři studenti z Francie, dva Rumuni, čtyři Jihokorejci, dva Řekové a po jedné osobě z Německa, Polska, Irska, Číny, Itálie a Spojených států.

Žena, kterou náraz vozu řízeného britským teroristou Khalidem Masoodem smetl z Westminsterského mostu do vod Temže, byla Andreea Cristeaová z rumunského města Constantsa. Rumunské velvyslanectví v Londýně dnes uvedlo, že její zdravotní stav se začíná zlepšovat, je ale nadále vážný. Druhým zraněným Rumunem byl její přítel Andrei Burnaz, kterého už z nemocnice propustili. Podle britského tisku vyrazil pár do Londýna na výlet a Burnaz se chystal Cristeaovou v osudný den požádat o ruku.

Jako oběti středečního atentátu úřady už dříve identifikovaly 48letého policistu Keithe Palmera, kterého útočník pobodal u parlamentu, 43letou Britku španělského původu Ayshu Fradeovou, která byla učitelkou španělštiny a po mostě nad Temží spěchala vyzvednout své dcery ze školy, a 54letého amerického turistu Kurta Cochrana, který cestou po Evropě slavil s manželkou 25. výročí svatby.

Čtvrtou obětí je 75letý důchodce Leslie Rhodes z Claphamu na jihu Londýna, oznámila dnes policie. Dříve se živil jako umývač oken. Svým zraněním Rhodes podlehl v nemocnici ve čtvrtek večer.

Šest lidí stále zůstává po středečním útoku v kritickém stavu. Dva z nich podle zástupce policie Marka Rowleyho utrpěli zranění, která je přímo ohrožují na životě. V nemocnici zůstávají také dva policisté s "velmi významnými" zraněními.

Zraněné v nemocnici King's College Hospital dnes navštívil mimo jiné britský princ Charles. Setkal se rovněž se zdravotníky.