Před improvizovaným oltářem pak věnovali tichou modlitbu za mrtvé vedle Khana také vysoce postavený činitel policie a rovněž britská ministryně vnitra Amber Ruddová, která prohlásila, že teroristé "budou poraženi". V rozhovoru se stanicí BBC předtím varovala před výčitkami, kterými by bezpečnostní složky mohly být zahrnovány v souvislosti s tím, jak se útočníkovi podařilo spáchat atentát. Zdůraznila, že není v silách tajných služeb sledovat 24 hodin denně každého, kdo jim je "znám".

Na různých místech na Trafalgarském náměstí zapalovali dnes i lidé z davu množství svíček.

"Tito zlí a narušení jedinci, kteří se pokusili zničit náš společný způsob života, nikdy neuspějí a my je odsuzujeme," řekl před davy na náměstí na adresu teroristů starosta Khan. "Oběťmi byli lidé, kteří přišli ze všech koutů světa. Nyní je čas vyjádřit svou vděčnost za hrdinství našim policistům a příslušníkům záchranných služeb, kteří mířili na místo ohrožení na pomoc a zároveň povzbuzovali ostatní, aby se uchýlili do bezpečí," pokračoval londýnský starosta.

"Londýn je skvělé město plné úžasných lidí ze všech prostředí a když Londýňané čelí nepřízni osudu, vždy táhneme za jeden provaz. Stojíme za svými hodnotami... naše odpověď na tento útok, na útok na způsob našeho života, na útok na sdílené hodnoty, ukazuje světu, co to znamená být Londýňan," zdůraznil Khan.

Útok, jehož pachatel připravil o život tři lidi a byl na místě zastřelen, si vyžádal také na čtyři desítky zraněných. Podle posledních informací je stále v péči lékařů v nemocnici pět osob, z toho dvě jsou v kritickém stavu, upozornila stanice BBC.