"Policie toho člověka (útočníka) prověřuje, prověřuje jeho styky a odkud pocházel," řekl Fallon. "Prioritně zjišťuje, zda do toho nebyli zapojeni další lidé. Její pracovní předpoklad je, že to souviselo s islámským terorismem," dodal.

Fallon rovněž řekl, že se přezkoumají bezpečnostní opatření v budově parlamentu a jejím okolí. Útočník nejdříve na mostě před parlamentem najel do davu a poté nožem zaútočil na policistu, který hlídkoval před sídlem zákonodárného sboru.

Televize SkyNews a BBC uvedly, že podle jejich informací útočníka nezastřelila policie, ale tělesný strážce ministra Fallona, který byl v době útoku v parlamentu. Náměstek ministryně vnitra Ben Wallace BBC řekl, že o této informaci nehodlá spekulovat a že podstatné je, že ochrana parlamentu je robustní a že atentátník byl zneškodněn.

Teroristovi se podařilo proniknout do oploceného prostranství před budovou zákonodárného sboru, kam běžně není přístup. Televize SkyNews k tomu poznamenala, že vstupní brána byla otevřená, neboť parlament právě opouštěl úřadující ředitel metropolitní policie Craig Mackey.