Vazby na Redla přiznává podle Radiožurnálu šéf hnutí Petr Gazdík, zlínský primátor Miroslav Adámek, jeho náměstek Ondřej Běták a europoslanec Stanislav Polčák. Právě Polčák Redlovi loni v září přeposlal e-mail, ve kterém ho jeho kolegové z pražské organizace STAN žádali o doporučení k nominacím na důležitá místa v pražských firmách a na magistrátu.

Polčák Radiožurnálu řekl, že hnutí v Praze začíná, a proto možné personální obsazení některých míst konzultoval s řadou dalších lidí. Později uvedl, že chtěl o radu požádat Redlova otce, který ale nemá e-mail.

"Petr Redl byl, stejně jako jiní podporovatelé hnutí z řad expertů, prostřednictvím svého syna Michala pouze požádán o konzultaci, zda nezná odborníky v oblasti energetiky či vodárenství. Ani Petr Redl, ani jeho syn Michal Redl v žádném případě neurčují politiku STAN," sdělil ČTK mluvčí STAN Karel Kreml. Nikdo z lidí uvedených v mailu, který přeposlal Polčák, nebyl podle něj do orgánů pražských firem nominován.

Redl podle soudu v roce 2002 přes úvěr poskytnutý firmě Technology Leasing tuneloval s Krejčířem Českou spořitelnu. Podílet se měl i na půlmiliardovém daňovém úniku firmy M5. Podle potvrzení lékařů je ale tak nemocný, že není schopen vnímat trestní řízení. Někteří policisté to považovali za účelovou výmluvu z trestního stíhání.

"Když ho potkám, tak bych jako doktor neřekl, že má nějakou zdravotní nezpůsobilost. Musel bych znát důvod, ale fyzicky žádný problém vidět není. Rozhodně to není tak, že bych si s ním proto neměl co říct," řekl Radiožurnálu zlínský primátor Adámek.