Babiš by stál také o omezení délky trvání mandátu poslance jen na dvě volební období podobně jako u prezidenta. Oba návrhy by vyžadovaly změnu ústavy. Po loňských senátních volbách, v nichž ANO ve volebním finále nezopakovalo úspěch z prvního kola, Babiš mluvil o zrušení Senátu i v souvislosti s nízkou volební účastí.

Nyní k tomu přidal i možnost zrušení některých ministerstev. Novinářům později řekl, že ve Švýcarsku mají pouze sedm resortů a že v ČR by se mohlo obnovit ministerstvo hospodářství, které by nahradilo ministerstva pro místní rozvoj a dopravy. Připomenul, že ODS kdysi prosazovala snížení počtu ministerstev na devět.

Říjnové sněmovní volby podle Babiše budou "zásadním rozcestím pro naši zemi", v nichž vyhraje buď ANO, nebo tradiční strany. Šéf ANO chce volby vyhrát tak, aby jeho hnutí mělo v budoucí vládě "zásadní vliv". Varoval před přeceňováním výsledků voličských průzkumů, které dlouhodobě staví ANO do role jasného volebního vítěze.

Babiš se obává spojení ostatních stran proti ANO. Připomněl situaci v Královéhradeckém kraji, kde se po loňských krajských volbách ostatní strany proti vítěznému ANO spojily a odsunuly jej do opozice. Opakování takové situace na celostátní úrovni označil za reálnou hrozbu. "Tím by se ČR vrátila do starého korupčního systému kmotrů a lobbistů," prohlásil. ANO si podle Babiše dá záležet na tom, aby za něj kandidovali "slušní a poctiví lidé, kteří nejdou do politiky kvůli penězům".

Babiš uvedl, že ANO nechce lidem slibovat nesplnitelné. "Netvrdíme, že už naše generace bude mít stejnou životní úroveň, jako známe z Německa nebo Rakouska. Uděláme ale všechno pro to, aby naše děti už něco takového mohly zažít," řekl. ČR by se podle Babiše měla vrátit na špičku Evropy. V parafrázi volebního sloganu amerického prezidenta Donalda Trumpa dodal: "Udělejme proto Českou republiku znovu skvělou."

Babiš také uvedl, že jeho tým připravuje Vizi 2035 pro Českou republiku, kterou si lidé budou moci porovnat s obdobnými materiály dalších stran. Delegátům sněmu představil zatím obálku své vize se svým portrétem a podtitulem O čem sním, když náhodou spím.

Po Babišovi vystoupili na sněmu první místopředseda hnutí a předseda jeho poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek a pět ministrů za ANO. Představili plány i dosavadní výsledky dosažené v jednotlivých resortech, často se přitom vymezovali vůči ostatním koaličním stranám. "Nejsme pro sociokomunismus v režii sociální demokracie," řekl například Faltýnek. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová mimo jiné uvedla, že by se měl snížit počet krajů.