V Libereckém kraji foukal ráno vítr, který v nárazech dosahoval 70 kilometrů za hodinu, na Ještědu v Liberci přesáhly nárazy 100 kilometrů, a museli proto zastavit kabinovou lanovku. Odpoledne se vítr postupně zklidnil.

"Obnovit se už podařilo dodávky i v oblasti Nového Boru a Arnultovic na Českolipsku, přibyly ale nově nahlášené poruchy v oblasti Ralska," řekla Holingerová. Opravit už se podle ní podařilo také poruchy v částech Višňové a Poustky na Liberecku, přibyly ale nově nahlášené poruchy v oblasti Nového Města pod Smrkem. Bez proudu jsou také obyvatelé v části obcí Rádlo a Frýdštejn na Jablonecku.

Na obnovení dodávek pracují podle Holingerové všechny poruchové čety a povoláni byli i externí dodavatelé. "Poruchy se nám daří odstraňovat, se slábnoucím větrem se situace zlepšuje. Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení, ulomené izolátory," uvedla Holingerová.

Kvůli výpadku dodávek elektřiny se dopoledne nelyžovalo na sjezdovce Pláně ve Sportovním areálu Ještěd. "Popadaly tam stromy do vedení a kvůli odstranění poruchy nám přerušili dodávky proudu," řekl ČTK vedoucí areálu Jan Svatoš. Odpoledne už byl ale celý areál opět v provozu.

Silný vítr zkomplikoval i dopravu v Libereckém kraji, hasiči už v noci vyjížděli k pěti popadaným stromů, dalších 11 jich odklízeli za dopoledne.

"Po desáté hodině už žádný výjezd na popadané stromy nebyl," řekl ČTK Jan Mandl z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Nejvíc výjezdů bylo na Českolipsku. Spadlý strom ale ráno zablokoval i ulici u nádraží v Jablonci, další na Liberecku spadl do elektrického vedení. Vyvrácený strom zkomplikoval i dopravu na silnici 10 z Turnova na Železný Brod.

Spadlý strom mezi stanicemi Mostek a Horka u Staré Paky zastavil podle informací z Českých drah ráno provoz na frekventované železniční trati z Liberce na Hradec Králové. Po 09:00 byl provoz na trati obnoven.