Kříž v podvečer uvedl, že vzhledem k tomu, že se daří poruchy postupně odstraňovat a nevznikají nové, ČEZ odvolal kalamitní stav v okresech Semily, Kladno, Hradec Králové, Havlíčkův Brod a Vsetín. Poruchy podle mluvčího způsobily zejména pády stromů a větví do vedení.

Kalamitní stav stále platí pro středočeské okresy Beroun, Mělník a Mladá Boleslav, v Libereckém kraji pak pro okresy Česká Lípa a Liberec, v Plzeňském kraji pro okres Tachov, v Karlovarském kraji pro okres Karlovy Vary, v Pardubickém kraji pro Chrudim a v Olomouckém kraji pro Šumperk. Stále také platí v okresech Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov a Jičín v Královéhradeckém kraji. ČEZ posílil o další pracovníky poruchové čety a dispečink a na pomoc povolal i externí firmy. Na opravy nasadil i těžkou techniku. Poruchy mohou lidé hlásit na linku 800 850 860.

Další z distributorů E.ON, zaznamenal kvůli vichřici několik desítek poruch na vysokém napětí na Českokrumlovsku, zejména v okolí Větřní, Vyššího Brodu nebo Lipna nad Vltavou. Problémy byly i na Prachaticku v lokalitách Vimperska a Volarska, na Jindřichohradecku a na Pelhřimovsku.

Také mluvčí E.ON Vladimír Vácha dnes v podvečer potvrdil, že situaci se už podařilo zvládnout. "V tuto chvíli máme zprovozněny všechny distribuční stanice s výjimkou dvou lokalit rekreačních objektů v okrese Český Krumlov a Pelhřimov," uvedl mluvčí. Doplnil, že následky vichřice bude firma odstraňovat ještě během následujících dnů, ale už s minimálními dopady na dodávky elektřiny.