Kvůli podezření, že je útočník stále naživu, příslušníci bezpečnostních sil oblast uzavřeli a nepouštěli lidi ven ani dovnitř. V uvedené tvrti sídlí řada bank, jsou tam kavárny, restaurace a obchody.

"Šlo o výbuch bomby," uvedl podle agentury AFP mluvčí policie provincie Paňdžáb, která je nejbohatší a nejlidnatější v Pákistánu. Láhaur je metropolí této provincie. Mluvčí záchranných složek stanovil bilanci na šest mrtvých s tím, že počet obětí se ještě může zvýšit.

Pákistán se v posledních týdnech stal terčem série pumových útoků, které si vyžádaly nejméně 130 obětí. Nejkrvavější z nich minulý týden zničil súfistickou svatyni v jižním Pákistánu, kde podle bilance agentury Reuters zemřelo 90 lidí a více než 150 dalších bylo zraněno. Pákistánská policie na vlnu násilností reagovala zahájením rozsáhlé protiteroristické operace.

K dnešnímu útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Za ty předešlé přijala odpovědnost mimo jiné teroristická organizace Islámský stát a jedna z místních frakcí islamistického hnutí Taliban.