Ve Vestřevi se zvedla hladina Labe nad 160 centimetrů, při nichž se vyhlašuje stav ohrožení, v 01:00. Kulminovala pak na 175 centimetrech v 02:20 a zpět na pohotovostní stupeň klesla ráno před pátou hodinou. Stanice Les Království hlásila stav ohrožení ve 02:50. Hladina Labe zde stoupla na 181 centimetrů, na druhý stupeň pod 180 centimetrů se vrátila v 03:10.

Vodohospodáři ve středu večer a v noci na dnešek v reakci na sílící přítok zvedly postupně odtok z přehrady Les Království z 25 na 85 metrů krychlových za vteřinu. "Další zvýšení již nepředpokládáme," uvedl vedoucí dispečinku Povodí Labe Jiří Petr. O třetinu na deset metrů krychlových za vteřinu vodohospodáři dnes ráno snížili odtok z přehrady Labská ve Špindlerově Mlýně.

Déšť a tající sníh zvedly v kraji také hladiny dalších toků. První povodňový stupeň platí například na Cidlině v Jičíně a v Novém Bydžově, na Metuji v Maršově nad Metují a v Hronově. Bdělost ráno hlásily stanice Rohoznice na Bystřici nebo Orlické Záhoří a Kostelec nad Orlicí na Divoké Orlici. V noci platila bdělost také na Stěnavě v Otovicích.

V noci pršelo nejvíce v Krkonoších, kde spadlo v průměru 20 až 25 litrů vody na metr čtvereční. Na Medvědíně na hřebenech Krkonoš za posledních 24 hodin spadlo 61 litrů vody na metr čtvereční. V Orlických horách se srážky pohybovaly mezi deseti a 20 litry na metr čtvereční, v ostatních oblastech kraje byly do deseti litrů na metr čtvereční. "Dnes předpokládáme srážky s nízkou intenzitou v úhrnu do deseti milimetrů, ze čtvrtka na pátek dojde k výraznému ochlazení," uvedlo Povodí Labe.