Podle jednatele Správy a údržby silnic Valašska Jaromíra Kořistky by řidiči měli jet velmi opatrně. "Místy to dost namrzlo, musíme jezdit. Je to horší než sněžení, které každý vidí, zatímco námraza je v nahodilých úsecích. Cesta je suchá a najednou se objeví led tam, kde na silnici natekla voda. Je to nebezpečné," řekl ČTK Kořistka.

Hasiči podle mluvčího Libora Netopila vyjeli ráno ke třem dopravním nehodám. Na Kroměřížsku v Prusinovicích narazilo auto do stromu a v Pornicích srazil osobní vůz po smyku chodkyni. V části Otrokovic Kvítkovice na Zlínsku se zase auto převrátilo na střechu.

Policie podle krajské mluvčí Lenky Javorkové eviduje devět dopravních nehod. "Vyžádaly si lehké zranění nebo se obešly bez zranění," uvedla Javorková. Policie také podle ní přijala několik oznámení o ledovce na cestách - například na Vsetínsku v Rožnově, Liptále a Prostřední Bečvě, na Zlínsku na Petrůvce či ve Zlíně - Mladcové a v Holešově na Kroměřížsku.

V kraji je polojasno až zataženo, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od minus jednoho do plus čtyř stupňů Celsia. Odpoledne teplota podle meteorologů stoupne až na plus 12 stupňů Celsia. Vítr bude během dne zesilovat až na rychlost přes 50 kilometrů za hodinu. Na většině území kraje bude pršet. Podobné počasí podle předpovědi vydrží i ve čtvrtek.