K 17:00 dosahovala denní koncentrace polétavého prachu ve Valašském Meziříčí 98,8, ve Zlíně 90,5, v Uherském Hradišti 86,1, v Otrokovicích 75,2 a v Těšnovicích u Kroměříže 72,9 mikrogramu na metr krychlový. Aktuální hodinová koncentrace je výrazněji nad limitem jen ve Valašském Meziříčí, kde platí hodnota 68 mikrogramů. Kvalitu ovzduší ve všech stanicích nicméně meteorologové hodnotí jako uspokojivou.

Smogová situace byla ve Zlínském kraji vyhlášena minulý pátek odpoledne. Od pondělí do čtvrtečního rána platila i regulace, při které musejí některé podniky s prašnými provozy omezit výrobu. Ve Zlínském kraji však kromě tepláren velký průmyslový znečišťovatel ovzduší není. Smogová situace byla ve Zlínském kraji letos vyhlášena již popáté, což je pro region neobvykle často.

Smogová situace se vyhlašuje, pokud aspoň na polovině meteorologických stanic překročí průměr koncentrace prachu za 12 hodin 100 mikrogramů na metr krychlový a pro příštích 24 hodin se neočekává pokles. Regulace se vyhlašuje, pokud dvanáctihodinový průměr koncentrací překročí hranici 150 mikrogramů na metr krychlový a na dalších 24 hodin se nečeká pokles.