Nejhorší byla situace na zhruba patnáctikilometrovém úseku na hlavním tahu mezi Valencií a španělskou metropolí, kde v dlouhé zácpě uvázlo několik stovek aut. Kritická situace vznikla, když pozdě odpoledne na dálnici A3 u města Buňol havaroval kamion. Než ho stačila civilní obrana odstranit, začalo hustě sněžit, což zkomplikovalo situaci i na blízkých sjezdech z dálnice. Následně ještě spadl na dálnici kabel vysokého napětí.

"Nechali nás tam trčet jako psy," postěžoval si listu El País jeden z řidičů, který strávil na dálnici noc v autě. Spolu s ním byli ve voze od pěti odpoledne až do dnešního rána další dva dospělí a šestiletá holčička. "Nikdo nám nepomohl a za celou noc jsem viděl jen tři sněžné pluhy, navíc v opačném směru," popsal situaci jeden z řidičů. Dálnici A3 se podařilo zcela zprovoznit až dnes kolem poledne.

V celé Valencii takto přes noc uvázlo asi 1600 kamionů, autobusů a osobních aut. Stovky lidí musely strávit noc v autě, jiní přečkali noc na záchytných parkovištích.

Kvůli větru a hustému sněžení byly dnes uzavřeny tři valencijské přístavy Valencia, Sagunt a Gandia. V okolí města Albacete uvázlo v noci pět vlaků, v nichž cestovalo na 1500 lidí. Uprostřed noci pak lidi převážela náhradní doprava.

Současné sněžení je v oblasti Valencie neobvyklé, v některých tamních přímořských letoviscích takto nesněžilo několik desítek let. Ve vyšších nadmořských výškách má podle meteorologů sněžit i v dalších dnech. Obavy už ale panují z tání tak velké masy sněhu.