Za růstem je podle něj i to, že v roce 2016 byla k dispozici po celý rok kapacita hotelu Morava. "Tento hotel byl po rekonstrukci v roce 2015 postupně uváděn do provozu, a jeho lůžka proto nemohla být v tomto roce plně využita," uvedl Dědek.

Tradičně bylo nejvíce pacientů, kteří přijeli do moravských lázní za léčbou dýchacích cest. Většinu klientely tvoří tuzemští hosté, loni jich přijelo přes 30.000, meziročně o čtyři procenta více. "Zahraniční klientela tvořila loni téměř 11 procent všech hostů, což je 3700 osob. Počet je srovnatelný s rokem 2015. Do našich lázní jezdí zahraniční hosté především z Rakouska a Slovenska, ale i Německa, Izraele a Ruska. V roce 2016 byly poskytnuty služby téměř dvěma tisícům Slováků. I nadále bychom chtěli úspěšně působit na slovenském trhu, kde jsme zaznamenali pětiprocentní nárůst," uvedl Dědek.

Tuzemských samoplátců bylo loni více než 21.000, zahraničních samoplátců 3700, podobně jich bylo v roce 2015. "Pacientů, jejichž pobyty jsou plně nebo částečně hrazeny zdravotními pojišťovnami, bylo téměř 9000. Ve srovnání s rokem 2015 je to o 1200 osob více," řekl Dědek. Dospělých pacientů s plnou nebo částečnou úhradou od zdravotních pojišťoven se loni v Lázních Luhačovice léčilo 5800, dětských pacientů bylo 2000.

Pacienti s plnou nebo částečnou úhradou od pojišťoven se na celkovém počtu pobytových dnů podíleli téměř 62 procenty, což je o tři procenta více než předloni. "U zahraniční klientely jsme dosáhli největšího nárůstu pobytových dnů u Slováků, kde meziroční nárůst dosáhl devíti procent," uvedl ředitel.