"Zneklidňují nás zprávy o bezprávném zadržování osob, mučení a pohřešovaných," řekl Colville.

OSN odhaduje, že ve stále se zmenšující části východního Halabu, která je ještě pod kontrolou povstalců, uvízlo na 100.000 lidí. "Opoziční ozbrojené skupiny, zejména Fronta dobytí Sýrie, brání civilistům odejít," sdělil Colville. Fronta dobytí Sýrie je nový název fronty An-Nusra, která se hlásí k Al-Káidě a je považovaná za teroristickou skupinu.

Rusko ve čtvrtek ohlásilo pozastavení bojů, což má umožnit evakuaci lidí z východní části města. Podle dnešních zpráv útoky zastavilo jenom syrské letectvo, ale dělostřelectvo v nich pokračuje. Rusové tvrdí, že v minulých 24 hodinách pomohli s evakuací 8000 lidí, mezi nimiž bylo 14 bojovníků a ti složili zbraně.

Povstalci v minulosti odmítali nabídky na příměří a evakuaci mimo jiné ze strachu, aby nepadli do rukou vládním oddílům a jejich spojencům. Tento týden také žádali, aby lidé, kteří budou chtít z východního Halabu odejít, nebyli převáženi do Idlibu, ale na sever od Halabu, tedy k turecké hranici. Do Idlibu odešli Syřané z mnoha jiných oblastí, kde se povstalci vzdali a přistoupili na příměří, denně jsou ale hlášeny nálety na Idlib.