"Sejdu se s vlivnými podnikateli a ideovými vůdci," citovala agentura Page. Přitom připomněla jeho výrok z minulosti, že Trumpova administrativa potřebuje lidi, kteří věří v potenciál rusko-amerických vztahů. Dialog mezi oběma zeměmi podle Page není možný bez důvěry k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Náměstek ruského ministerstva zahraničí Sergej Rjabkov dnes agentuře TASS řekl, že ministerstvo schůzku s bývalým Trumpovým poradcem neplánuje. "Nemám k tomu žádný komentář, v této chvíli ministerstvo zahraničí nemá naplánované žádné schůzky (s Pagem)," řekl ruský diplomat.

Ruský politolog Jevgenij Minčenko soudí, že Page v Moskvě objasní budoucí orientaci americké zahraniční politiky. "Sám fakt jeho příjezdu svědčí o tom, že Trump a jeho lidé mají zájem na navázání kontaktů s Moskvou. Page byl v Rusku už před americkými volbami, přednášel tu a měl několik schůzek. Není v Rusku poprvé a má tu jisté kontakty," řekl Minčenko agentuře Interfax.

V předvolební kampani si Trump nechal v zahraniční politice radit od několika osob s kontakty na Rusko. Kromě Page, který v minulosti působil jako konzultant ruského energetického gigantu Gazprom, to byl Paul Manafort, který radil proruským politikům na Ukrajině, nebo Michael Flyn zachycený vedle Putina na galavečeru pořádaném ruskou státní televizí Russia Today.

Page v říjnu v rozhovoru s agenturou Sputnik řekl, že "mnoho základních zájmů Spojených států se značně překrývá se strategickými prioritami Ruska".