Do EET je zatím zapojeno podle DIČ zhruba 37.700 podnikatelů. Podle dřívějších odhadů správy se týká první vlna EET zhruba 40.000 podnikatelů. Finanční správa registruje 51.332 žádostí o autentizační údaje, což se přes víkend nezměnilo.

Doba odezvy centrálního systému je v průměru pod jednou sekundou, přesně 89 milisekund. I podle serveru HlídačEET.cz, který monitoruje měření dostupnosti a rychlosti komunikace pokladen obchodníků se servery EET, je odezva systémů dobrá a systém pracuje bez problémů. Zákon stanovuje jako hraniční dobu dvě vteřiny, při delší může obchodník vystavit účtenku bez identifikačního kódu EET.

V sobotu proti elektronické evidenci tržeb demonstrovalo na Václavském náměstí v Praze několik stovek lidí. Shromáždění s názvem Za pět minut 12 pořádala Asociace podnikatelů a manažerů (APM) ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Jablonci nad Nisou a hnutím Radostné Česko bez EET. Předseda APM Radomil Bábek označil EET za nástroj státní zvůle a šmírování živnostníků. Ministr financí Babiš už dříve odmítl, že by zavedení EET znamenalo pro restaurace dodatečnou byrokracii.

Vláda si od evidence slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí. Pravicová opozice opatření kritizuje a tvrdí, že zlikviduje mnoho drobných živnostníků. Po hotelech a restauracích se budou muset od března příštího roku zapojit do EET maloobchodní a velkoobchodní firmy. Následovat budou i další obory podnikání.