Farage si u výtahu v mrakodrapu zvaném Trump Tower všimli novináři, on ale vtipkoval, že je na místě "pouze jako turista".

Farage, který Trumpa podporoval během volební kampaně a s nově zvoleným americkým prezidentem se setkal jako první britský politik, později podle BBC prohlásil, že vnímá Trumpa jako "opravdovou příležitost" pro zlepšení obchodních vztahů Británie s USA. Ale britští politici se podle něj musí Trumpovi omluvit za to, že jej "ošklivě" kritizovali, a také by měli přestat "skučet". Sám nepochybuje, že Trump, jakož i celý jeho tým, je příznivcem Británie a přeje si, aby oba státy byly "velmi blízkými partnery".

Trump se úřadu ujme v lednu. S britskou premiérkou Theresou Mayovou mezitím hovořil telefonicky.

V krátkém komentáři manažerka Trumpovy kampaně Kellyanne Conwayová potvrdila, že se oba politici sešli a že setkání bylo "velmi produktivní".

"Myslím si, že si rozumějí. Měli příležitost mluvit o svobodě a vítězství a o tom, co toto všechno znamená pro svět," dodala Conwayová.

Den po Trumpově volebním vítězství Farage britskému rozhlasu řekl, že "je naprosto spokojený" s výsledky amerických voleb. Vyzval rovněž Trumpa, aby změnil "odpornou" politiku Baracka Obamy a zařadil Británii mezi své priority. Rovněž zesměšňoval obvinění Trumpa ze sexuálního obtěžování, se kterým přišlo několik žen.

Stanici BBC Farage řekl, že je ochoten pomoci premiérce Therese Mayové najít cestu ke zvolenému americkému prezidentovi. Jeden z představitelů UKIP navrhl, že by se Farage mohl stát příštím britským velvyslancem ve Spojených státech.

Farage, který pronesl projev na jednom z Trumpových předvolebních shromáždění, předpovídal, že by Trump mohl využít stejné nespokojenosti voličů, která v červnovém referendu vedla k rozhodnutí Británie opustit Evropskou unii.