"Udělám všechno, co budu moci, pokud Hillary bude zvolena, abych jí pomohl, ale nechci zůstat ve vládě," řekl Biden podle televize CNN.

S odvoláním na zdroje obeznámené s jednáním o složení eventuální příští vlády informoval časopis Politico s tím, že Clintonová ani nikdo z jejích poradců zatím Bidena neinformoval. Podle časopisu The Week jsou na dalších místech seznamu bývalí náměstci ministra zahraničí Wendy Shermanová a Bill Burns a také penzionovaný admirál James Stavridis.

"Byl by výborný a oni tráví hodně času tím, jak ho přesvědčit, aby to přijal, když ona vyhraje," sdělil k volbě Bidena zdroj citovaný v Politico. Biden, jemuž bude v listopadu 74 let, v minulosti předsedal senátním zahraničnímu výboru.

Původně zvažoval vlastní kandidaturu v prezidentské volbě a zapojil se aktivně do kampaně Clintonové ostrou kritikou jejího protivníka Donalda Trumpa. Tento týden v Pensylvánii na otázku, zda by chtěl s Trumpem, který urazil ženy, muslimy i imigranty, mluvit, odpověděl: "Ne, přál bych si, abychom byli na střední škole a já ho mohl vytáhnout za tělocvičnu. To si přeji," řekl a gestem naznačil pěstní souboj. Trump na to na shromáždění v Ohiu zareagoval slovy: "Víte, co udělat s Bidenem? Toto," řekl a foukl do vzduchu. "A on spadne," dodal.

V rozhovoru, který má v neděli odvysílat stanice CBS, viceprezident naznačil, že chce v politice zůstat. "Nehodlám odejít. Chci zasvětit zbytek svého života všem těm tématům od násilí páchaném na ženách a nerovnosti příjmů po boj proti rakovině," řekl.