Mezi řečníky byli například bývalý politik Jan Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudebník a bývalý politik Michael Kocáb, novinář Jan Macháček, socioložka Jiřina Šiklová nebo zpěvák Dan Bárta.

"Miloš Zeman ve své předvolební kampani sliboval, že bude stmelovat společnost, a ono to vypadá, že se mu to nakonec možná i podaří, že ji stmelí proti sobě. Podle všeho i ti, kteří mu jeho předvolební sliby uvěřili, se pomalu začínají od něho odvracet, protože se ztrapňuje už i před nimi," řekl například Bárta. Ruml poslance a senátory vyzval, aby hlasovali o tom, že Zeman není schopen vykonávat svou funkci. Podle socioložky Jiřiny Šiklové je Zeman "starý muž, má právo na sebe upozorňovat".

V úvodu pořadu běžel ve spodní části obrazovky titulek: "Vážení diváci, právě sledujete premiéru pořadu Show Jana Krause, kterou jsme nestihli odvysílat včera. Důvodem bylo pozdní dodání výrobcem". Produkční pořadu Simona Matásková i moderátor Jan Kraus ale zpoždění už dříve popřeli.

Během dne televize prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli riziku sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) za nevyváženost. Proti tomu se rada ostře ohradila. V tiskovém prohlášení sdělila, že Prima má již stanovisko RRTV k podobnému případu v minulosti ve stejném pořadu. Rada tehdy konstatovala, že postih za nevyváženost u zábavního pořadu nehrozí. Vyjádření Primy označila RRTV za alibistické a účelové.

Když FTV Prima oznámila, že díl odvysílá v upravené podobě, Kraus upozornil, že zásah do pořadu by znamenal porušení smlouvy. Nezkrácený záznam pořadu sám zveřejnil na internetu. Nakonec Prima sdělila ČTK, že pořad upravovat nebude. "Odvysíláme jej v podobě dodané produkcí SJK," oznámil provozní ředitel Primy Vladimír Pořízek.

Podle Bradyho příbuzného, ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), prezident zařadil Bradyho na seznam vyznamenaných, ale pohrozil jeho vyškrtnutím, pokud se Herman setká s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Hrad to popírá. V Show Jana Krause hosté, mezi nimiž byli politici, zpěváci, sportovci či herci, podpořili Bradyho a Hermana ve sporu s Hradem. Televize ve středu místo nového reprízovala starší díl.