Bezpečnostní síly dopadly mladíka na jedné rušné ulici metropole a jeden policista použil proti němu elektrický paralyzér, takzvaný taser. "Je zadržován pro podezření z objednání, podněcování a přípravy teroristických činů," uvedla policie. Motiv teprve zjišťuje. Dodala, že v rámci vyšetřování podezřelého nálezu v metru po nikom dalším nepátrá.

Policie po nálezu zařízení podobného náloži stanici v jihovýchodním Londýně evakuovala a podezřelý předmět na dálku odpálila. Stanice byla celé odpoledne uzavřena a otevřena byla až krátce před zahájením večerního koncertu kanadské rockové skupiny Nickelback. Vedení londýnské O2 Areny předtím prohlásilo, že přes problémy v dopravě a obavy z možného útoku se koncert uskuteční.

Britské úřady již dříve uvedly, že hrozba nějakého teroristického útoku v zemi je nyní "vysoce pravděpodobná". Ve Spojeném království platí čtvrtý stupeň protiteroristické pohotovosti, nejvyšší je pátý. Po atentátech islamistů v Paříži v listopadu 2015 britské úřady posílily bezpečnostní síly v Londýně dalšími 600 ozbrojenými policisty. Tím jejich počet stoupl na 2800. Ulice metropole střeží mnoho dalších policistů, kteří ale podle tradice Scotland Yardu nenosí střelnou zbraň.