Stejně jako loni má dvě základní zaměření, humanitně-společenské a přírodovědně-lékařské. Na každém z nich bylo sto volných míst, dvojnásobek ve srovnání s loňskem. "Zájem středoškoláků opět zcela překonal naše očekávání. Oproti loňskému roku jsme navýšili kapacitu na sto míst pro každé zaměření, i tak však byla během několika málo dní od otevření registrace zcela naplněna," uvedla v tiskové zprávě prorektorka pro studijní záležitosti Milena Králíčková. Nejvíce zájemců bylo z Prahy a blízkého okolí. Pětina studentů se přihlásila podruhé a téměř dvě desítky studentů se účastní obou zaměření.

Přední univerzitní odborníci středoškoláky populárně-naučnou formou seznámí s aktuálními výsledky vědy a výzkumu. Účastníci se třeba seznámí s poznatky v léčbě rakoviny, světlem ve fyzice, umělým oplodněním nebo fungováním lidského srdce. V humanitním okruhu se dozvědí například to, jak vznikla bible a jak žijí a pracují archeologové.

Programy potrvají do prosince. Za tři měsíce si také středoškoláci prohlédnou historické univerzitní budovy a získají podrobné informace o studiu na nejstarší české univerzitě. Budou mít index a po úspěšném absolvování obdrží osvědčení.